De stichting is ontstaan in 2008, nadat het bestuur van het Varend Corso Peter en Sander van ít Feesthuis hadden benadert. De vraag was of zij een groep mensen bij elkaar konden krijgen om er voor te zorgen dat ook Wateringen dat jaar weer zou mee varen met een eigen boot. Binnen korte tijd was een enthousiaste groep van vrijwilligers gevonden die in dit geval de boot gingen trekken. Manon van Manon Bloemen en Meer nam het bloemwerk voor haar rekening, Mart van Adrichem van het gelijknamige aannemersbedrijf stelde zijn ruimte en materiaal ter beschikking en ook voor de ontwerpen, kleding en diverse andere taken sloten al snel verschillende vrijwilligers zich aan.

Met de jaren is de samenstelling van de groep vrijwilligers af en toe iets veranderd door het opstappen van leden, maar hebben andere vrijwilligers hun plaats enthousiast ingenomen.

In de afgelopen jaren heeft de stichting alweer zes mooie boten afgeleverd met de volgende themaís: Frankenstein, Hallucinatie, Herman Brood, Belle en het Beest, Gebroeders Grimm en Nachtmerrie, zie de fotoís hieronder. Voor deze boten hebben we al drie keer de Eerste Prijs in de categorie Figuratie mogen ontvangen en in de categorie Niet CommerciŽle Boten hebben we een keer de Eerste Prijs gekregen.

Ook dit jaar is er weer hard gewerkt door het hele team om er wat moois van te maken. Met het thema van het corso; Durf(t) te dromen, hebben wij de mensen dit jaar wakker geschud met een Nachtmerrie

Kom dus ook zeker volgend jaar weer kijken, tijdens het eerste weekend van augustus ergens langs de route van het Varend Corso.Foto's: Ron Nieuwenhuizen